Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Άντζελα (Πατησίων)

Πηγή: εφημερίδα "Τα Νέα"
1958
Πηγή ελλην. ταινία "Πατρίς ληστεία οικογένεια" 1987
Πηγή ελλην. ταινία "Πατρίς ληστεία οικογένεια" 1987.
Πηγή ελλην. ταινία "Πατρίς ληστεία οικογένεια" 1987
Χρ.Βαλαβανιδης, Βλ.Μπονάτσος, Π.Χατζηκουτσέλης
μέσα στο σινεμά.
Πηγή: ελλ. ταινία "Δουλειές με φούντες" 1959.
Ο Νίκος Σταυρίδης  και ο Γιάννης Γκιωνάκης.
Ημερ. λήψης: 14/09/2013
Πηγή: εφημερίδα "Τα Νέα"
18/11/1971
Πηγή: από το αρχείο του Ν.Θεοδοσίου.
Ημερ. λήψης: 02/05/2010
Ημερ. λήψης: 02/05/2010
Ημερ. λήψης: 02/09/2008
Πηγή: Bing maps


Πατησίων 324 & Ροστάν, Χειμερινό & Θερινό. 
Λειτούργησε από το 1958 - 1990. Θέσεις 851 με 
εξώστη. Το θερινό στη ταράτσα. Του 
πολ. μηχανικού Κων. Κωττάκη. Τη δεκαετία 70 
έβαλε μεγάλη ημικυκλική οθόνη βισταβίζιον. 
Το 2011 άρχιζε να χτίζεται το πίσω μέρος.

ΑΝΤΖΕΛΑ, Πατησίων (Α)
Εξαιρετικός κινηματογράφος, με χειμερινή αίθουσα (πλατεία και εξώστης) και θερινό στην ταράτσα. Ίσως πιο προχωρημένος από την εποχή του, είχε την τόλμη να λειτουργήσει ως Α προβολής σε εποχή που ακόμα το τέρμα Πατησίων ήταν… μακρινό. Δεν ευτύχησε όμως στις επιλογές ταινιών αλλά ούτε και συνάντησε θερμή ανταπόκριση από το κοινό. (Μάνος)

Αναμνήσεις
Η Αννα απο την Νέα Ιωνία τις άρεσαν οι ταινίες με Τζέρι Λίουις και πήγαινε στην Αντζελα στην Πατησίων ή στο Αθήναιον στους Αμπελόκηπους. Τους συγκεκριμένους κινηματατογράφους τους είχε ο Σάββας Πυλαρινός της Σάββας Φιλμ και έφερνε ταινίες της Paramaunt. Ο Σκούρας της Σκούρας Φιλμ είχε την Fox και U.A. και κυρίως το Αττικόν και τον Απόλλωνα στη Σταδίου. Και ο Δαμασκηνός - Μιχαηλίδης έιχαν την M.G.M, Columbia, Universal και W.B. και τους κινηματογράφους κέντρου Παλλάς, Μαξίμ και Ορφέα. Στο Άντζελα θυμάται τη κωμωδία με τους Τζέρι Λίουις, Ντιν Μάρτιν "Πρωταθλητές της γκάφας" σε επανέκδοση και μεγάλη οθόνη vistarama.

Θυμάμαι τη κωμωδία "Η γυναικάρα με τα κόκκινα" με τον Τζιν Γουάιλντερ, το 1985 με το βραβευμένον τραγούδι του Στίβι Γόντερ. Μία καλή κωμωδία σε ένα ωραίο χειμερινό σινεμά. Στο θερινό τη γαλλική αστυνομική περιπέτεια "3 φορές σκληρός" με τον Αλέν Ντελόν, το 1980. Ένα επίσης ένα ωραίο θερινό σινεμά στη ταράτσα. Σε επανέκδοση το κλασικό γουέστερν "Νεβάδα Σμιθ" με τον Στιβ Μακ Κουίν στο ρόλο του εκδικητή.

2 σχόλια:

  1. Θυμάμαι τον πρωτότυπο "κρυφό φωτισμό" που είχε η θερινή Άντζελα: Απαλά φωτισμένα ενυδρεία με χρυσόψαρα. Από τα έργα που θυμάμαι να έχω δει στον θερινό: το "Τόρα, τόρα, τόρα" (πολεμικό) και το "Υπηρέτης" (με τον Ντεργκ Μπόγκαρντ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ είχα δει το ΟΧΙ του Τζέημς Πάρις.
    Ευχαριστώ τους φρερ της Λεοντείου που μας πήγαν να το δούμε.
    Γιάννης Ρούσσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή