Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ακτίς (Κουκάκι)

Πηγή φωτο ελλην, κινημ. "Κιέριον" 1968
Αεροφωτογραφία 1969 από Γ.Υ.Σ.
Πυρετός στην άσφαλτο 1967
Ο Γ. Φούντας οδηγεί το περιπολικό προς τη Λεωφ.
Συγγρού μπροστά από τον κινηματογράφο
Η 7η μέρα της δημιουργίας 1966
Ο Γιώργος Τζώρτζης στη Λεωφ. Συγγρού
στο βάθος δεξιά φαίνεταιτο σινεμά ΑΚΤΙΣ
και πιο κάτω δεξιά το ποτάμι ακάλυπτο.
Πηγή: Ελληνικός κινηματογράφος

Δεξιά στη γέφυρα πριν φτάσουμε στο ξενοδοχείο 
Intercontinental. 1961 - 1969. Θέσεις 500. 
Μερικά καλοκαίρια μετέφερε την οθόνη στην αυλή και
λειτουργούσε ως θερινό. Ιδιοκτησία Αντώνη Χιωτίνη.
Γκρεμίστηκε και έγινε ένα κτήριο με γραφεία.

ΑΚΤΙΣ, Κουκάκι (Β)
Κάτω από τη γέφυρα της Καλλιρρόης, δύσκολα προσπελάσιμος, λαϊκού προφίλ, λειτουργούσε και το καλοκαίρι… μεταφέροντας τον τοίχο της οθόνης. Κατεδαφίστηκε. (Μάνος)

Αναμνήσεις
Ο Ανδρέας απο τον Νέο Κόσμο θυμάται τον πολυμήχανο ιδιοκτήτη του κινηματογράφου Ακτίς στη Λεωφ. Συγγρού. Κάπου μέσα δεκαετίας 60, ο συγκεκριμένος κινηματογράφος ήταν μόνο χειμερινός. Σκέφτηκε και γκρέμισε τον τοίχο της οθόνης και προχώρησε την οθόνη στο τέρμα του ακάλυπτου χώρου και έγινε και θερινός! Ακόμα έβαζε καλοκαιρινές καρέκλες στον ακάλυπτο χώρο και πίσω ήταν τα κανονικά καθίσματα. Ετσι έπαιζε και σε περίπτωση βροχής.

Θυμάμαι τις ελληνικές ταινίες το 1963 "Ο τρέλαρας" με τον Θάναση Βέγγο ως φανατικό παναθηναϊκό με πεθερό φανατικό ολυμπιακό. Τη κωμωδία "Άλλος για το εκατομμύριο" το 1964 με Μίμη Φωτόπουλο. Πάλι με Φωτόπουλο ως δικηγόρος Μπάστακας και τον Σταυρίδη ως δικηγόρος Γοργότσης "Σταμάτης και ο Γρηγόρης" το 1962. Το 1965 "Αν έχεις τύχη" με τον Δημήτρη Ππαμιχαήλ. Το 1966 "Υιέ μου, υιέ μου" με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα σε ένα remake του Αλέκου Σακελλάριου. Με τον Γιώργο Πάντζα "Ο αδελφός μου ο λόρδος" το 1966. Το 1964 τη περιπέτεια "Σαντοκάν ο μέγας" με τον Στιβ Ριβς αυτή τη φορά στην Ινδία. Πάλι με τον Στιβ Ριβς "Ο γίγας του Μαραθώνος" ως Φειδιππίδης. Το 1966 το γουέστερν "Βινετού" που είχε συνέχειες. Το 1966 τη ελληνική κωμωδία "Ο αδελφός μου ο λόρδος" με τον Γιώργο Πάντζα.


1 σχόλιο:

  1. Σε αυτό τον κινηματογράφο ειχα δει το επιχείρηση Απόλλων με την Ναθαναήλ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή