Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Βιολέττα (Βούλα)

Πηγή FB/Σταμάτης Λύκος
Πηγή αεροφωτογραφίας google earth.
Πηγή: Internet
Πηγή: Ε.Κ.Κ.Ε., 1994.
Πηγή: Ε.Κ.Κ.Ε. 1994.
Πηγή: Internet
Λεωφ. Βασ. Παύλου 78, Θερινό. 
1958 - 2003. Στην αρχή είχε 120 θέσεις και
μετά 360 θέσεις. Γκρεμίστηκε και έγινε εστιατόριο.

Αναμνήσεις
Θυμάμαι Ιούλιο 1999, τη ταινία "Ο μύθος του ακέφαλου καβαλάρη". Ήταν μία ωραία νύχτα που συνδίαζε το γνωστό παραμύθι διασκευασμένο γοτθικά από τον Τιμ Μπάρτον και πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ. Μετά ακολούθησε γεύμα στη κοντινή ταβέρνα του Αντώνη.

Σχόλιο από "Lifo"
Antidrastiki
Στη Βιολέτα στη Βούλα βλέπαμε και ταινίες "εκτός" του σινεμά....είχε στο πλάι μία καταπληκτική μάντρα και σκαρφαλώναμε!

Daria
Θερινά σινεμά "Βιολέττα" & "Πλανήτης" στην Βούλα(Αττικής).
Μοναδικές αναμνήσεις! Δεν είχαν κάτι το ιδιαίτερο σε θέα,κλπ. αλλά μόνο και μόνο η αίσθηση του να περπατάς σε χαλίκι άσπρο με το ποπ-κορν & τη πορτοκαλάδα στο χέρι μέχρι να κάτσεις στη θέση σου.. Δυστυχώς, αμφότερα έχουν κλείσει εδώ και χρόνια.

Απόσπασμα από  eyelands.gr
Κατηφορίζοντας προς την παραλία για το σπίτι μου, στην άκρη της πλατείας  βρίσκονται θαμμένες ένα σωρό αναμνήσεις που  συνόδεψαν την κατεδάφιση και  τον θάνατο του θερινού μας σινεμά  «Βιολέττα». Την ίδια τύχη είχε και το δεύτερο θερινό σινεμά της πλατείας «Πλανήτης» .
Θερινά σινεμά στην παραδεισένια μας παραθεριστική πόλη.  Χαμένες μυρωδιές από γιασεμιά και νυχτολούλουδα, ήχοι  από χαλικάκι κάτω από τα πόδια , έναστρος ουρανός  και φεγγάρια , ζακετάκια για την βραδινή ψύχρα και παρέα… Αφίσες από «ταινίες προσεχώς» διακοσμούσαν την είσοδο και το χώρο του ταμείου εισιτηρίων καθώς και ταμπέλες τύπου «Καλό φθινόπωρο. Καλή αντάμωση το καλοκαίρι» όταν το σινεμά έκλεινε τις πόρτες του με τα πρωτοβρόχια τον Οκτώβρη.
Ραντεβού έξω από  το σινεμά με ελληνικές και ξένες  ταινίες. «Τι παίζει σήμερα η Βιολέττα;» ρωτούσαν οι  καλοκαιρινές ημέρες μας.
Σήμερα πια  δεν παίζει τίποτε γιατί δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου