Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Αΐφελ (Γουδή)

Πηγή: google maps
Πηγή: google maps
Πηγή αεροφωτογραφία Γ.Υ.Σ. 1970.
Πηγή: εφημερίδα "Τα Νέα"
28/04/1988
Πηγή: εφημερίδα "Τα Νέα"
19/08/1968
Ημερ. λήψης: 05/06/2008

Μετά το νοσοκομείο Παίδων. 1968 - 1988.
Ξεκίνησε χειμερινό & θερινό με το θερινό
στη ταράτσα. Μετά έγινε πολυκατοικία και στο
ισόγειο ήταν το χειμερινό. Θέσεις 350.
Έγινε γυμναστήριο.

ΑΪΦΕΛ, Γουδή (Β)
Μοντέρνος κινηματογράφος, αρχικά σε αυτόνομο κτίριο. Διέθετε εξώστη και θερινό στην ταράτσα. Λίγο αργότερα, τη θέση του θερινού κατέλαβε… πολυκατοικία. Σήμερα έχει μετατραπεί σε γυμναστήριο. (Μάνος).

Σχόλιο Μάνου
Άιφελ 
Το Άιφελ ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα με το γειτονικό χειμερινό Φρύνη. Και τα δύο μαζί, σε κακή πια εποχή για κινηματογράφους.
Το Άιφελ ήταν ένας πολύ καλοσχεδιασμένος κινηματογράφος, σε αυτόνομο κτίριο. Διέθετε χειμερινό και θερινό στην ταράτσα. Η αίθουσα του χειμερινού -ελαφρώς ημιυπόγεια- είχε και εξώστη και ήταν αρκετά εντυπωσιακή, παίζοντας με την αντίθεση των κατάλευκων τοίχων και των βυσσινί διακοσμητικών φατνωμάτων καθώς και των επίσης βυσσινί καθισμάτων. Ιδιαίτερο ήταν και το κυματιστό μέτωπο του εξώστη, ενώ η πλατεία ανηφόριζε αισθητά προς την οθόνη. Είχε συμμαζεμένες διαστάσεις αλλά δεν θα το χαρακτηρίζαμε μικρό.
Λίγα χρόνια αργότερα, το θερινό σταμάτησε να λειτουργεί και στη θέση του... συμπληρώθηκε πολυκατοικία. Έτσι έμεινε μόνο το χειμερινό, που και αυτό όμως δεν άντεξε για πολλά χρόνια. Μετατράπηκε σε ιδιωτικό γυμναστήριο.
Αναμνήσεις
Θυμαμαι το γουέστερν "Οι 5 σημαδεμένοι του Ελ Βιέντο" με τον Λι Βαν Κλιφ, κάπου το 1969. Το θερινό σινεμά ήταν στη ταράτσα ενός γωνιακού κτηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου