Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ανταίος (Νέο Ψυχικό)

Πηγή: Ελλην. ταινία Για μιά τρύπια δραχμή 1968
Πηγή αεροφωτογραφίας Γ.Υ.Σ. 1979.
Από estiatoria.gr

Ανταίος! Το σινεμά της γεύσης στο Νέο Ψυχικό...
Στο Νέο Ψυχικό το εστιατόριο Ανταίος, δημιουργήθηκε το 1995 με πολύ φροντίδα, στο σημείο που προυπήρχε ο γνωστός αγαπημένος συνοικιακός θερινός κινηματογράφος «Ανταίος» από το 1970! Σε ένα καταπληκτικό και ρομαντικό περιβάλλον, που δανείζεται από την αίγλη του παλιού σινεμά, η γευστική εμπειρία αποκτά ξεχωριστή σημασία... Στον Ανταίο μπροστά στην καταπράσινη πλατεία, το καλό φαγητό και η παρεϊστικη ατμόσφαιρα, μονοπολούν και κερδίζουν τις καλύτερες κριτικές!
Ο Γιώργος Γκολέμας σημερινός 50άρης ιδιοκτήτης του εστιατορίου μας εξιστορεί, πως σκαρφάλωνε σαν παιδί, για να δει κρυφά ταινίες στο θερινό κινηματογράφο της γειτονιάς του "Ανταίος". Σήμερα με πολύ αγάπη, μας υποδέχεται στον ίδιο χώρο, στο εστιατόριό του. Του έδωσε το ίδιο όνομα...

Πηγή: estiatoria.gr
Ημερ. λήψης: 15/11/2009
Πηγή: τωρινή ταβέρνα

Γ. Δροσίνη 7 & Ζεφύρου, Θερινό. 
Λειτούργησε 1960 - 1968.
Γκρεμίστηκε και έγινε πολυκατοικία. 
Ήταν δίπλα στην ομώνυμη ταβέρνα.

Ανταίος
Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους των "κλασικών" θερινών κινηματογράφων: πάνω στην κεντρική πλατεία της περιοχής του, ευρύχωρος και δροσερός, και με ωραίο όνομα που ξέφευγε από τα συνηθισμένα. Προσφερόταν για ευχάριστες βραδιές, από εκείνες τις αλησμόνητες "στα θερινά τα σινεμά". Δυστυχώς δεν λειτούργησε για πολλά χρόνια. Έμεινε κλειστός για ένα διάστημα και σήμερα στη θέση του υψώνεται πολυκατοικία. (Μάνος)


1 σχόλιο:

  1. Στο σουβλατζίδικο του ΑΝΤΑΙΟΥ έχω φάει τα νοστιμότερα πιτόγυρα (τότε τα λέγαμε σουβλάκια) με γύρο ντονέρ, στα κάρβουνα. Έπαιζε ότι η ΑΤΛΑΝΤΙΣ μερικές μέρες αργότερα ή νωρίτερα. Μικρός τα τίμησα πολύ και τα δυό, οικογενειακώς. Ο κ. Γκολεμάς τιμά τον ΑΝΤΑΙΟ και συνεχίζει την παράδοση σε όλες τις γεύσεις. Να είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή