Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Δαναός (Ερ. Σταυρός)

Πηγή ντοκιμαντέρ "Το άλλο γράμμα" 1976.
Ημερ. λήψης 21/02/2022

Ημερ. λήψης 05/04/2019.
Ημερ. λήψης 05/04/2019.

Ημερ. λήψης 05/04/2019.
Πηγή προγράμματος Facebook/
Antonis Eftyhmiou.
Πηγή: tovima.gr
Πηγή: flix.gr
Πηγή: flix.gr
Ημερ. λήψης: 14/06/2008
Ημερ. λήψης: 28/05/2008
Πηγή: danaoscinema.gr
Πηγή: danaoscinema.gr
Πηγή: περιοδικό κινηματογράφων.
Λεωφ. Κηφισίας 109, Χειμερινός. 
Λειτουργεί από το 1972 ως σήμερα.Το 1998 
δημιουργήθηκε και αίθουσα 2. Η αίθουσα 1
έχει 600 θέσεις και η αίθουσα 2 110 θέσεις.
Λειτουργεί ως σήμερα. Ισόγειος. Στη αρχή είχε
μεγάλη οθόνη βισταβίζιον, στο φουαγιέ υπάρχει
βιβλιοπωλείο. Ιδιοκτησία Ηλία Γεωργιόπουλου.
ΔΑΝΑΟΣ

ΔΑΝΑΟΣ, Αμπελόκηποι (Α)
Από τους νέους (κάποτε) κινηματογράφους των Αμπελοκήπων, ευρύχωρη αίθουσα με εξώστη. Κατάφερε να αποκτήσει προσωπικότητα, κάτι που δεν έδειξαν να επιδιώκουν οι άλλοι γειτονικοί κινηματογράφοι. Σχετικά πρόσφατα ανακαινίστηκε και απέκτησε μια δεύτερη μικρή αίθουσα που δημιουργήθηκε πλάι στην αρχική. (Μάνος)

Αναμνήσεις
Η Αγγέλικα από τον Ερυθρό, θυμάται το 1991 τη ταινία "Χορεύοντας με τους λύκους". Με πολύ κόσμο, πολλά όσκαρ και μεγάλη διάρκεια.
Η Ανδρομάχη από το Κέντρο, θυμάται το 1993 το "Άρωμα γυναίκας". Ένα ριμέικ ιταλικής ταινίας που χάρισε το όσκαρ στον Αλ Πατσίνο στο ρόλο του τυφλού.

Θυμάμαι αρχές δεκαετίας 70, τη ταινία "Ελ Σιντ" που είδα σε επανέκδοση με μεγάλη οθόνη vistarama. Μία υπερπαραγωγή με Τσάρλτον Ίστον και Σοφία Λόρεν. Το 1987 τη κωμική περιπέτεια του Ρομάν Πολάνσκι "Οι πειρατές" με τον Γουόλτερ Ματάου. Το 1982 τη γιουγκοσλάβικη ταινία "Μοντενέγκρο". Το 1982 τη ουγγρογερμανική ταινία "Μεφίστο". Το 1996 τη κωμωδία remake "Δάσκαλος για κλάματα" με τον Έντι Μέρφι σε πολλούς ρόλους.

Από tovima.gr 
Τα αγαθά κόποις κτώνται και αν μη τι άλλο, οι άνθρωποι που διευθύνουν την αίθουσα ΔΑΝΑΟΣ Κηφισίας  και Πανόρμου, την έχουν διατηρήσει στην κορυφή με κόπο και αγώνα. Από τότε που η αίθουσα άνοιξε στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η οικογένεια Γεωργιόπουλου που βρίσκεται πίσω της δεν έχει πάψει να ασχολείται με την ανανέωση και φροντίδα της. Σε όλα τα θέματα. Από τα καθίσματα και το μπαρ ως τα μηχανήματα προβολής αλλά και την ποιότητα του κινηματογραφικού προϊόντος που προβάλλει.
Επομένως είναι πραγματικά πολύ χαρμόσυνο το γεγονός ότι ο ΔΑΝΑΟΣ μπήκε στη λίστα των καλύτερων arthouse αιθουσών της Ευρώπης, η οποία παρουσιάστηκε στον ιστότοπο «Spotted by locals». Ο ιστότοπος προβάλλει γωνιές διαφόρων πόλεων της Ευρώπης που αξίζουν την προσοχή. Οι προτάσεις γίνονται από κατοίκους πόλεων. Ανάμεσα σε άλλες αίθουσες που ξεχώρισαν είναι η Cinematek των Βρυξελλών, η Moviemento του Βερολίνου και η Kriterion του Αμστερνταμ.
«Η ποιότητα της ταινίας είναι αυτό που κατ' αρχάς ενδιαφέρει την αίθουσά μας» είχε πει παλαιότερα στο «Βήμα» ο βασικός διαχειριστής της αίθουσας του Δαναού κ. Ηλίας Γεωργιόπουλος, γιός του θρυλικού αιθουσάρχη Σωτήρη Γεωργιόπουλου από τον οποίο όλα άρχισαν. Ο Ηλίας έχει πάρει πλέον την σκυτάλη αναζητώντας πάντα φρέσκιες ιδέες για το καλό της αίθουσας αλλά και του πελάτη.
Εδώ και πολλά χρόνια ο ΔΑΝΑΟΣ είναι μια από τις μόνιμες αίθουσες του αθηναϊκού κινηματογραφικού φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας. Τον Οκτώβριο του 2012, σε συνεργασία με το περιοδικό Σινεμά ο ΔΑΝΑΟΣ  εγκαινίασε τις μυστικές avant-premiere με ταινίες των οποίων οι προδιαγραφές τις εντάσσουν στις πιο ενδιαφέρουσες της χρονιάς.
Εχει επίσης αναμεταδώσει επιλεγμένες παραγωγές όπερας από κορυφαία ευρωπαϊκά θέατρα, ενώ η καλλιτεχνική επιτυχία «Ζήτω η ελευθερία» που προβλήθηκε τον περασμένο Απρίλιο ήταν η πρώτη απόπειρα του ΔΑΝΑΟΥ στην κινηματογραφική διανομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου