Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Όλγα (Αγ. Μελετίου)

Πηγή απο το αρχείο
Facebook/titika bournaki.
Πηγή αεροφωτογραφίας Γ.Υ.Σ. 1969.
Πηγή: εφημερίδα "Τα Νέα"
28/02/1977
Πηγή: εφημερίδα "Τα Νέα"
25/08/1976
Πηγή: Από το βιβλίο Χαρ. Πατέρα.
Το πρόγραμμα.
Ημερ. λήψης: 26/05/2009, σημερινό βενζινάδικο.
Πηγή: Google maps
Πηγή: Bing maps
Αγ. Μελετίου 133, Χειμερινό. 1967 - 1981. Θέσεις 900.
Γκρεμίστηκε και έγινε βενζινάδικο.

ΟΛΓΑ, Αγίου Μελετίου (Β)
Καλοφτιαγμένος κινηματογράφος διαρκούς λειτουργίας, στον πρώτο όροφο αυτόνομου κτιρίου, με καλή κίνηση. Παρεμφερής με τους κινηματογράφους Ορφέο και Φλώρα. Μετατράπηκε σε μουσική σκηνή. (Μάνος)



Απόσπασμα από olympia.gr
Ηταν Kαλοκαίρι του 1985 όταν γνώρισα την Κωστούλα. Ετοιμάζαμε τότε το έργο της «Καμπαρέ ο Κόσμος» που θα ανέβαινε το χειμώνα στο θέατρο «Ελληνικό» της Γιούλας Γαβαλά. Ημουν υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων στο νέο αυτό θέατρο της οδού Αγίου Μελετίου, λίγο κάτω από την Αχαρνών που σήμερα είναι..πρατήριο βενζίνης!!.
Το θέατρο το είχε φτιάξει η Γιούλα Γαβαλά μετά την επιστροφή της από την Αμερική όπου εκεί για δέκα χρόνια δούλεψε στο θέατρο το σινεμά και την τηλεόραση. Μάλιστα το 1984 είχε κάνει μεγάλη εντύπωση που αντί να εγκαινιάσει το νέο θέατρο η ίδια, το εγκαινίασε ο Μάνος Κατράκης παίζοντας σε αυτό τον τελευταίο του ρόλο στο «Ταμπού» του Νικόλα Μαντσάρι.
Παρέα με την Γιούλα Γαβαλά από το 1983 τρέχαμε να φτιάξουμε τον παλιό κινηματογράφο «Ολγα» σε ένα τέλεια εξοπλισμένο θέατρο 750 θέσεων με πολλούς βοηθητικούς χώρους και μεγάλα -σπάνιο αυτό- καμαρίνια. Μέρα νύχτα δουλεύαμε μέσα στο γιαπί που έπρεπε σε λίγους μήνες να μετατραπεί σε θέατρο. Ηταν να την θαυμάζεις την Γιούλα για την εργατικότητα της. Από το πρωί ως το βράδυ με μια τεράστια τσάντα όλο χαρτιά έτρεχε από γραφείο σε γραφείο για να εξασφαλίσει την άδεια του χώρου αλλά και για να διαλέξει η ίδια ότι χρειαζόταν το νέο θέατρο..
Θυμάμαι τα μεσημέρια κατάκοποι τρώγαμε σ ένα μαγειριό σ ένα στενάκι απέναντι από το θέατρο, γεμάτο εργάτες από τα γύρω γιαπιά..

Σχόλιο από Facebook


Katerina Epifani Και το cine ΟΛΓΑ στην Αγ. Μελετίου όπου τώρα πια δεν υπάρχει καν γιατί έχει χτιστή βενζινάδικο! Ήταν χειμερινό και άνοιγε η οροφή με χειρισμό και γινόταν θερινό με ένα επιδαπέδιο ενυδρείο γεμάτο χρυσόψαρα!!

2 σχόλια:

  1. Απο κινηματογραφος μετατραπηκε στο θεατρο ''Ελληνικον'' (απο την αειμνηστη Γιουλα Γαβαλα) και κατοπιν εγινε η θρυλικη μουσικη σκηνη ''Κεντρι'' ...τωρα βεβαια αφου κατεδαφιστηκε ειναι πια πρατηριο βενζινης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο κινηματογραφος μετατραπηκε στο θεατρο ''Ελληνικον'' (απο την αειμνηστη Γιουλα Γαβαλα) και κατοπιν εγινε η θρυλικη μουσικη σκηνη ''Κεντρι'' ...τωρα βεβαια αφου κατεδαφιστηκε ειναι πια πρατηριο βενζινης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή