Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ρίο (Κορυδαλλός)

Πηγή ελλην κινηματογράφος
"Χαμός στο Αιγάλεω Σίτι" 1987.
Πηγή google maps.
Πηγή google maps.
Πηγή: εφημερίδα "Τα Νέα" 30/11/1968.
Πηγή: Bing maps

Αρκαδίου & Μενάνδρου, Χειμερινό & Θερινό.
Κοντά στις φυλακές. Το θερινό ήταν δίπλα.
1955 - 1976. Θέσεις 550. Γκρεμίστηκε και
έγινε πολυκατοικία. Υπάρχει ομώνυμη
στάση λεωφορείου.



Ρίο
"Σινεμαδάκι" του παλιού καιρού, χτισμένο τότε που οι αραιοκατοικημένες γειτονιές δεν χρειάζονταν μεγαθήρια... Πολύ κοντά στις Φυλακές Κορυδαλλού, σχεδόν απόμακρο για την εποχή του, το Ρίο -ή μάλλον τα Ρίο- ακολουθούσε μια παλιά πρακτική: χειμερινό και θερινό το ένα πλάι στο άλλο. Το χειμερινό ήταν γωνιακό, στη σήμερα κεντρική και τότε απόκεντρη λεωφόρο. Σεμνό και ταπεινό. Με τα χρόνια ο Κορυδαλλός αναπτύχθηκε, δημιουργήθηκαν νέοι μεγάλοι κινηματογράφοι και το Ρίο παρέμενε σαν ακρίτας αφοσιωμένος στο καθήκον. Μια πινελιά νοσταλγίας μέσα από όσα θυμόμαστε. (Μάνος)



4 σχόλια:

  1. Μπραβο! τι μου θυμησες το γαλακτοπωλειο, τα σουβλακια του κυρ. Σταματη με τις τεραστιες πιττες με καλαμακι και ντοματα και μετα απο απαιτηση των γειτονων αργοτερα με τζατζικι. η μεγαλη αλανα πριν αοκμα γινει η πρασινη πολυκατοικια, με την κανουλα για νερο επι της "Αθηνων" Τα αστερια του λαικου τραγουδιου στο χειμερινο ΡΙΟ και τα πρωτα εργα "ΓΚΟΤΖΙΛΑ" στο καλοκαιρινο
    ευτυχως δεν αλλαξαν πολλα απο τοτε εκτος απο εμας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΙΟ: ΧΘ Κορυδαλλός - Αρκαδίου & Μενάνδρου, κοντά στις φυλακές, 1955 - 1976, θέσεις 550, το θερινό ήταν δίπλα στο χειμερινό, γκρεμίστηκε και έγινε πολυκατοικία, υπάρχει ομώνυμη στάση λεωφορείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκεί είχαν τραγουδήσει όλοι σχεδόν οι παλιοί τραγουδιστές της εποχής...όπως Τ. Βοσκόπουλος,Γ.Πουλόπουλος,Σ.Κόκκοτας κ.λ.π.
    Απ έξω....εκατοντάδες μηχανάκια φλορέττες,ζάκς,ζούνταπ.
    Προαναγγέλονταν με την ντουντούκα....με το αυτοκίνητο πού πέρναγε λίγες ημέρες πριν από τις γειτονιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θυμάμαι το θερινό. Ιδιοκτησία της οικογένειας του Φίλιπου Καλογερόπουλου. Διευθυντής ο γιός του ο Μίμης Καλογερόπουλος. Στο ταμείο η Βούλα ή η Ελευθερία, κόρες του Καλογερόπουλου. Απόμερο με τα κοντινότερα σπίτια 100-200 μέτρα μακρυά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή