Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Σοράγια (Χαϊδάρι)

Πηγή εφημερίδα "Τα Νέα"
Άνοιξη 1967
Πηγή google maps.
Πηγή google maps.


Ημερ. λήψης: 04/02/2009

Ημερ. λήψης: 04/02/2009
Πηγή: Bing maps
1963 - 1987. Θέσεις 600 με εξώστη.
Άνοιγε στα πλάγια. Έγινε στούντιο ήχου.

Απόσπασμα από xaidarisimera.blogspot.gr

Η παρέα μου σύχναζε στη “ΣΟΡΑΓΙΑ”. Περάσαμε χρόνια με ήρωες τον Μπρους Λι, τον Τραβόλτα, τους Τέρενς Χιλ και Μπαντ Σπένσερ, τον Κλιντ Ίστγουντ και τον Λι Βαν Κλιφ στα περίφημα γουέστερν, αλλά και τους υπόλοιπους «must» πρωταγωνιστές της εποχής. Ενδιάμεσα ξέπεφτε και κάτι πιο ποιοτικό.

Ιδιαίτερα όμως θα σας γράψω για τις αξέχαστες Τρίτες. Στον συγκεκριμένο κινηματογράφο λοιπόν, εκάστη Τρίτη ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη στις «επιμορφωτικές» ταινίες, κοινώς «τσόντες». Ο όρος τσόντα τότε ήταν κυριολεκτικός, γιατί το τολμηρό κομμάτι έπεφτε ξαφνικά μέσα στη ροή της κανονικής ταινίας. Εκεί ήταν η έδρα του ΣΟΧ (Σύλλογος Οφθαλμολάγνων Χαϊδαρίου) με δεκάδες εγγεγραμμένα μέλη.
Κάθε Τρίτη, λοιπόν, πριν την προβολή, ο απουσιολόγος έπαιρνε απουσίες και οι αδικαιολογήτως απόντες υφίσταντο την γενική κατακραυγή. Τα σχόλια και οι πλάκες ήταν, φυσικά, εκτός των ορίων… Εννοείται ότι αυτές οι προβολές ήταν απαγορευμένες και η Ασφάλεια τις κυνηγούσε μανιωδώς, κάνοντας συνεχείς αναποτελεσματικές εφόδους. Πόσες και πόσες φορές ενώ στην οθόνη βρισκόμασταν στο «κρίσιμο σημείο», στα ξαφνικά βλέπαμε μπροστά μας κινούμενα σχέδια, άναβαν τα φώτα και τα όργανα έκαναν έλεγχο.

Οι προβολές αυτές δεν διαφημίζονταν στα στάντ της «ΣΟΡΑΓΙΑΣ» που ήταν σκορπισμένα στην πόλη, αλλά διαδίδονταν στο «μιλητό». Έτσι γνωρίσαμε την Τίνα Σπάθη, τον Κώστα Γκουσγκούνη και πήραμε τα πρώτα μαθήματα του έρωτα. Σπουδαίους δασκάλους είχατε, θα μου πείτε… Τι να κάνουμε που τότε ο έρωτας ήταν το απόλυτο ταμπού και κανένας απ’ όσους έπρεπε δε μας μίλαγε γι’ αυτόν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου