Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Καστέλλα



Πηγή: Πρόγραμμα από τη συλλογή
dimitriskrasonikolakis.blogspot.gr
Δεξιά κάτω.
Πηγή Facebook./Πειραιάς παλιές φωτογραφίες.
Πηγή: Internet




Πηγή: εφημερίδα "Τα Νέα"
21/08/1967

Πηγή: Internet
Πηγή: Bing maps, σημερινό κτήριο.
Λεωφ. Αλ. Παπαναστασίου 109 (πρώην Βασ. Παύλου), Θερινό.
1960 - 1982. Θέσεις 650.
Το θερινό γκρεμίστηκε.

Σχόλιο Μάνου
 Η ιστορία του θερινού είχε δύο φάσεις, αρχικά το Καστέλλα ήταν ένας παραδοσιακός θερινός και μετέπειτα στη θέση του χτίστηκε κτίριο στην ταράτσα του οποίου λειτούργησε το νέο θερινο Καστέλλα (1960 - 1982.)
Με το όνομα Καστέλλα λειτούργησε επίσης μετέπειτα και ο παλιός χειμερινός-θερινός κινηματογράφος Ολυμπιάς (Παπαναστασίου 44), ο οποίος είχε διακόψει τη λειτουργία του. Ανακαινίστηκε, μετονομάστηκε αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να επιβιώσει.

Αναμνήσεις
Ο Φειδίας από τη Νέα Σμύρνη θυμάται, Αύγουστο 1975, τη ταινία "Ο πεταλούδας". Μία ταινία απόδρασης με τον Στιβ Μακ Κουίν και τον Ντάστιν Χόφμαν. Την ίδια χρονιά τη περιπέτεια φυλακών "11 υπέροχα καθάρματα" με τον Μπαρτ Ρέινολντς που προπονεί μία ομάδα ράγκμπι φυλακισμένω που θα παίξει εναντίον των φυλάκων. Το σινεμά βρισκόταν σε μία ωραία θέση συνδιασμό τη καταπληκτικη θέα της Καστέλλας που θυμίζει νησί.

1 σχόλιο:

  1. Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα.Ο κινηματογραφος Καστελλα (θερινος) βρισκοταν πισω απο το κτιριο του Ξενοδοχειου "Bella Vista" στο σημερινο Parking του.Λειτουργησε δε ως τα μεσα της δεκαετιας του 90.Ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή