Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ολύμπια (Παγκράτι)

Στο βάθος ανάμεσα στα δύο κτήρια.
Πηγή Facebook/όμορφη Καισαριανή.
Πηγή: εφημερίδα "Τα Νέα"
16/11/1964
Αεροφωτογραφία από Υπ.Χω.Δε., 1965.
Σκίτσο
Πηγή: Bing maps, σημερινό κτήριο.

Χρεμωνίδου 50, (Πλ. Νέου Παγκρατίου),
Χειμερινό. 1956 - 1980. Θέσεις 500.
Μετά λειτούργησε ως sex cinema.
Έγινε κατάστημα με καλλυντικά.

ΟΛΥΜΠΙΑ, Παγκράτι (Β)
Μικρός, σχετικά, κινηματογράφος, χωρίς εξώστη. Είχε ανακαινιστεί και διατηρούσε ικανοποιητική κίνηση. Στράφηκε προς τις ταινίες σεξ και στη θέση του σήμερα βρίσκεται κατάστημα. (Μάνος)

Σχόλιο Μάνου
Ολύμπια
"Αντίπαλον δέος" του Παλλάς (με δύο λ τότε) και σπαρτιάτικος στη διακόσμησή του, σε γωνιακό αυτόνομο κτίριο. Όταν λίγα χρόνια αργότερα δημιουργήθηκαν οι νέοι κινηματογράφοι του Παγκρατίου, το Ολύμπια "απάντησε" με μια στοιχειώδη ανακαίνιση αλλά είχε πια το χαρακτήρα του παλιού. Αυτό δεν εμπόδιζε την κίνησή του, που ήταν ικανοποιητική.
Δεν ανέβηκε ποτέ στην Α προβολή, όπως οι άλλοι κινηματογράφοι της περιοχής, και στα τελευταία χρόνια της ιστορίας του στράφηκε στις ταινίες σεξ, μέχρι την κατεδάφισή του.



Αναμνήσεις
Η Αλεξάνδρα θυμάται τη ταινία "Ο εκτελεστής" με τον Τζορτζ Πέπαρντ κάπου το 1970. Μία περιπέτεια γυρισμένη στην Ελλάδα. Φυσικά μετά ακολούθησε παγωτό στον Δεληολάνη στη δίπλα πλατεία.

2 σχόλια:

  1. Πρέπει να λειτουργούσε μέχρι το τέλος του 1986. Στο τέλος έπαιζε δύο έργα. Ένα sex και μία περιπέτεια, Τελευταία φορά που πήγα είχα παρακολουθήσει το Karate Kid 1 και μία ταινία σεξ το 1986. Είχε εξώστη ο οποίος σπάνια λειτουργούσε.
    Jupiter

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οταν ημουν μικρος δεκαετια 60 επαιζε κατα κορο καθαρα οικογενειακες ταινιες. Στα τελευταια του επαιζε ταινιες σεξ. Ειχα δει μια απο τις πρωτες του ειδους σε τρισδιαστατη. ο δε εξωστης λειτουργουσε κανονικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή