Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ραμόνα (Παγκράτι)

Πρόγραμμα Facebook/
Aggelos Pyriochos

Αεροφωτογραφία 1965 από Υπ.Χω.Δε.
Αστυδάμαντος 16, Θερινό. 1964 - 1970. 
Είχε πράσινη επιγραφή. Γκρεμίστηκε.
Σχόλιο Μάνου

Ραμόνα
Ειδυλλιακός -λόγω της θέσης του- κινηματογράφος, με όλα τα στοιχεία του "κλασσικού" θερινού: από το ρομαντικό όνομα μέχρι την επιγραφή με το πράσινο νέον, τη δροσιά, την ησυχία, τις ευχάριστες ταινίες. Από τους κινηματογράφους που έφυγαν νωρίς, συμβολικά ίσως στη φάση που και η γειτονιά του έχανε την ήρεμη φυσιογνωμία της. Όπως είναι αντιληπτό, η Ραμόνα παραχώρησε τη θέση της σε μια ακόμα πολυκατοικία...


2 σχόλια:

  1. Τέλη δεκαετίας του ΄60,αρχές του '70, μαθητές ακόμα του δημοτικού (1ου) -για να είμαι ειλικρινής δεν τον θυμάμαι σε λειτουργία-ήταν μια όμορφη αλάνα πρόσφορη για να παίζουμε μπάλα.Ούτε καθίσματα,ούτε άλλα εμπόδια,εντελώς επιπεδος χώρος και με καλό χώμα.
    Δίπλα ήδη είχε κτιστεί η Κρητική Εστία με διαμένοντες φοιτητές.Ηταν τόσος ο θόρυβος που κάναμε ώστε κάθε τόσο μας εκτόξευαν μπουγιέλα. Αλλες εποχές !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημένο σινεμά ,κοντά στο παιδικό στέκι μας ,το "Περιβολάκι" (Πλατεία Μεσολογγίου) και βέβαια το "Ε-Ε-Εβδομο" Γυμνάσιο!

    Θυμάμαι οταν χτίζονταν δίπλα η Κρητική Εστία στα αριστερά της Ραμόνας, μπαίναμε το βράδυ στο γιαπί και βλέπαμε ταινίες τζάμπα. Όχι πως ήταν ακριβά τα εισιτήρια τοτε ,περισσότερο για το...σασπένς, ασε που βλέπαμε και τα "ακατάλληλα"!

    Οταν τελείωσε η Εστία (θυμάμαι τον Παττακό να την εγκαινιάζει!), τελείωσε και η τζαμπαρία!

    Αλλα σύντομα τελείωσε και η Ραμόνα μας ,θυμάμαι πόσο είχαμε στενοχωρηθεί. Αν και κράτησε λίγο ,για μας τα παιδιά της περιοχής ήταν θεσμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή