Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Τιτάνια (Πανεπιστημίου)

Πηγή: Βιβλίο με κινηματογραφικές αφίσες.
Πηγή: Facebook/Dionysis Anninos
Πηγή: Ελλην. κινηματογράφος
"Πρόσωπο με πρόσωπο" 1966.
Πηγή: Γιώργος Μπακούρος.
Πηγή: βιβλίο Χαρ. Πατέρα
10/01/1954
04/04/1954
07/03/1954
24/01/1954

Πηγή: Ελληνικός κινηματογράφος

Πηγή: από το βιβλίο Χαρίλαου Πατέρα
Πηγή: Facebook
Πηγή: Ελληνικός κινηματογράφος
Πηγή: Ελληνικός κινηματογράφοςΠανεπιστημίου 50, Χειμερινό.
Λειτούργησε από το 1933 - 1970.
Θέσεις 1200 με δύο εξώστες. Ιδιοκτησία
Δαμασκηνού.Λειτούργησε και πρωινές ώρες.
Γκρεμίστηκε και έγινε το ξενοδοχείο Τιτάνια.
Μεταφέρθηκε ως ΝΕΑ ΤΙΤΑΝΙΑ στις αρχές
Θεμιστοκλέους 5. Λειτουργεί από το 1981
ως σήμερα.

ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου (Α)
Εξαιρετική αίθουσα, της γενιάς των μεγάλων κινηματογράφων. Με λιτή, στιβαρή αρχιτεκτονική, βελούδινη αυλαία και υπέροχα βελούδινα καθίσματα στην πλατεία και μουσαμαδένια (πολυτέλεια για την εποχή του) στο μεγάλο εξώστη. Παρουσίαζε κατά κανόνα ταινίες ευρείας κατανάλωσης και, δυστυχώς, όπως συνηθιζόταν, δεν είχε γίνει καμιά φροντίδα για το φρεσκάρισμά του. Φυσικά, ήταν πολύ μεγάλος για να συνεχίσει να λειτουργεί. Κατεδαφίστηκε και στη θέση του χτίστηκε το ομώνυμο ξενοδοχείο. (Μάνος)

Αναμνήσεις
Ο Αποστόλης θυμάται το 1966 πήγε στην Τιτάνια στην Πανεπιστημίου και είδε την κωμωδία με Τσίτσο & Φράνκο "Οι 2 τορέρο". Απο αυτή ταινία έμεινε η ατάκα της εποχής Τσίτσο το λιμάνι φεύγει. Μετά έγινε φανατικός θεατής, όπως και πολλοί άλλοι, του κωμικού ιταλικού διδύμου. Την ίδια χρονιά είδε το ίδιο δίδυμο στη κωμωδία γύρω από τη γαλλική επανάσταση "Οι δύο ξεβράκωτοι"

Θυμάμαι το 1965 την Αλίκη Βουγιουκλάκη ως "Μοντέρνα σταχτοπούτα". Το 1970 το γουέστερν "Έναντιον όλων των παρανόμων" με τον Τζον Γουέιν. Την ίδια χρονιά "Τα σημάδια του δράκουλα" με τον Κρίστοφερ Λι. Το 1966 τη πολεμική περιπέτεια "Οι ήρωες του Τέλεμαρκ" με τους Κέρκ Ντάγκλας, Ρίτσαρντ Χάρις στη Νορβηγία κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου